15 Septembrie 2010 publicat în Copil 6361 share-uri

Copiii inca de mici au cateva repulsii fata de scoala si acestea trebuie eliminate cat mai curand, altfel se dezvolta si devin mai greu de controlat. Copiii au insa cateva motive pentru care nu le place scoala si care pot fi combatute de parinti, insa partea buna a lucrurilor este ca exista si motive suficiente pentru care scoala ar trebui sa le placa micutilor.


Nu vor sa se desparta de parinti!

In aceasta privinta un rol important il joaca gradinita, de aceea se recomanda ca inainte de scoala copilul sa faca macar un an de gradinita. Astfel invata sa se desparta de parinti si sa se bucure de interactiunea cu alti copii precum si de diverse acitivtati distractive. Astfel va suporta mai usor inceprea scolii, mai ales daca totii copiii sunt stimulati sa se si joace in mod constructiv la scoala sau raman 10-15 minute in curtea scolii dupa terminarea programului la joaca pana vin parintii sa ii ia.

Vor mai mult timp pentru joaca

Micutii trebuie sa inteleaga ca si scoala este importanta si ii puteti ajuta sa inteleaga ca pot gasi o joaca si in unele materii ale scolii. De exemplu se pot juca cu cuvintele in integrame de copii, rezolvarea unei probleme le poate da o satisfactie mare, puteti sa va uitati impreuna cu ei pe harta tarii si sa propuneti un traseu pe care sa il afceti un week-end pe luna si tot asa. In cazul adolescentilor este mai greu pentru ca ei isi doresc mai mult timp de distractie, de aceea este momentul (daca nu ati facut-o inca) sa ii invatati despre ce inseamna organizarea timpului si cum poate fi fructificat maximal, astfel incat intr-o singura zi sa se incadreze multe activitati, astfel incat sa fie si cele distractive, dar si cele ce tin de scoala si alte aspecte de ingrijire personala si dezvoltare extracuriculara (pian, dans, muzica, canto, sporturi etc.).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Au senzatia ca unele materii nu le sunt deloc de folos

Pana la urma poate ca unele materii nu sunt tocmai evident de utile, insa macar pentru un excercitiu al creierului merita invatate. Fiecare materie are pana la urma ceva frumos si fascinant in ea, caci altfel nu isi doreau oamenii de stiinta sa descopere atat de multe. Istoria poate vorbi despre caracterele unei natii sau le dezvaluie monumente istorilce pe care le pot vizita, pot intelege strategii politice mai tarziu, fizica este importanta pentru a intelege toate fenomenele din jur, de exemplu ploaia si asa mai departe. Puteti face mici experimente pentru a intelege mai bine fizica, de exemplu fizica mecanica sau optica. Practic fiecare materie are frumusetea ei iar copilul trebuie educat in ideea de a intelege, ci nu de a “toci”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri