28 Decembrie 2011 publicat în Copil 62 share-uri

Creierul copilului continua sa creasca si sa se dezvolte inca 4-5 ani de la nastere, apoi numarul neuronilor ramane relativ constant pana la finalul vietii, doar conexiunile interneuronale mai cresc. De aceea stimularea inteligentei copilului in primii ani de viata este esentiala pentru capacitatea cerebrala a acestuia pentru... toata viata am putea spune.

Plimbarile si jocurile in aer liber, care implica multa miscare sunt esentiale pentru dezvoltarea inteligentei copilului. Studii de specialitate au demonstrat ca activitatea fizica creste pana la de trei ori capacitatile intelectuale atat ale copiilor, cat si ale adultilor. Si totodata aceste jocuri (cu mingea, cu paletele, mici alergari) dezvolta foarte mult si capacitatile motrice ale copilului. Daca ati facut exercitii cu bebe, veti observa ca incepe sa mearga de la o varsta foarte mica, pentru ca are muschiuletii tonici. Astfel ca pana in doi ani puteti deja iesi la joaca.

Desenatul

Este foarte important ca micutul sa deseneze si sa coloreze carti. Trebuie sa invete culorile, dar si cum acestea apar in natura, adica sa invete sa le coreleze cu realitatea. Poate incepe sa invete si numele unor obiecte/forme/animale. Aveti grija sa specificati copilului ca se deseneaza doar pe foi sau sa nu ii dati carioci/creioane la dispozitie daca nu doriti sa aveti toti peretii desenati si nu numai.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Cantatul

Iata un alt joc care stimuleaza copilul atat la invatarea cuvintelor, cat si la dezvoltarea “urechii muzicale”. Cantece foarte scurte, pentru copii, pot fi invatate prin repetare, chiar daca micutul poate ca nu intelege inca ce zice.

Jocul cu papusile

Cel mic trebuie sa aiba grija de papusi, ursuleti si ce jucarii mai are el. Trebuie sa inceapa sa empatizeze si atunci cand rupe o papusa poate “o doare” si pe ea, iar acest lucru este rau.

Interactiunea cu alti copii

Inca de la aceasta varsta trebuie sa ii gasiti prieteni. Aceasta pentru ca trebuie sa invete sa “socializeze”, sa mai cedeze din cand in cand o jucarie, sa nu se lase pacalit si asa mai departe.

Educatia copilului de la 3-4 ani

Raman valabile toate cele precedente, dar mai putem adauga:

Inscrierea la un sport

Daca micutul este cat de cat disciplinat si a ajuns sa vorbeasca si sa inteleaga, il puteti inscrie la un sport. Este foarte important pentru dezvoltarea si sanatatea sa. Va recomandam dansul sportiv, baletul, poate si inotul (acestacu conditia sa nu ramana de performanta pentru ca detrmina unle “boli profesionale”). Pentru sporturile cu mingea sau cu palete copilul este inca prea mic...


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri