Copiii trebuie sa inteleaga cat de privilegiati si speciali sunt ca au un frate sau o sora. Parintii ar trebui sa le explice copiilor ca a nu fi singur la parinti inseamna a avea pe cineva alaturi pentru joaca sau pentru alte activitati oricand si ca nu vor fi singuri niciodata. Copiii trebuie sa vada acest aspect pozitiv al relatiei lor si sa profite de el pentru ca a avea un frate sau o sora inseamna a avea un adevarat prieten pe viata. De asemenea, trebuie incurajata prietenia dintre copiii si, cel mai adesea, acest lucru poate fi realizat povestindu-le intamplari frumoase prin propria copilarie alaturi de frati sau surori.
Copiii si spatiul lor personal
Copiii tin foarte mult la lucrurile lor personale (jucarii, carti, haine etc.), iar parintii ar trebui sa inteleaga acest lucru, sa il respecte si sa ii faca pe copii sa inteleaga si sa respecte si ei aceleasi lucruri. In cazul in care cei doi trebuie sa imparta aceeasi camera, se pot face reguli in ceea ce priveste spatiul personal, lucrurile fiecaruia, delimitari etc., astfel incat sa nu existe neintelegeri. Parintii care isi forteaza copiii sa se joace unul cu celalalt nu reusesc decat sa puna paie pe foc si sa creeze tensiune intre cei doi.
Construirea spiritului de echipa
Copiii se lupta pentru iubirea si atentia parintilor, asa ca vad unul in celalalt un rival. Scopul parintilor in aceasta situatie este de a reduce tensiunea dintre ei si de a-i incuraja sa coopereze, sa lucreze impreuna si sa se ajute reciproc. Cea mai buna metoda de a face acest lucru este prin joc. Parintii isi pot provoca copiii la joc si pot alcatui doua echipe: parinti versus copii. Copiii vor avea un scop comun asa ca vor invata sa coopereze. Un joc constructiv este „Mima” pentru ca, in acest fel, copiii pot invata mai multe despre ei si despre limbajul lor corporal.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară