14 Martie 2012 publicat în Copil 2 share-uri

Certurile intre frati si surori sunt firesti pentru noi toti cei care nu am fost singuri la parinti. Care este rolul si influenta parintilor in aceste situatii? Foarte mare. Iata cateva metode de a atenua conflictele dintre copii si a-i indruma pe calea prieteniei.
Bucuria de a avea un frate sau o sora

Copiii trebuie sa inteleaga cat de privilegiati si speciali sunt ca au un frate sau o sora. Parintii ar trebui sa le explice copiilor ca a nu fi singur la parinti inseamna a avea pe cineva alaturi pentru joaca sau pentru alte activitati oricand si ca nu vor fi singuri niciodata. Copiii trebuie sa vada acest aspect pozitiv al relatiei lor si sa profite de el pentru ca a avea un frate sau o sora inseamna a avea un adevarat prieten pe viata. De asemenea, trebuie incurajata prietenia dintre copiii si, cel mai adesea, acest lucru poate fi realizat povestindu-le intamplari frumoase prin propria copilarie alaturi de frati sau surori.

Copiii si spatiul lor personal

Copiii tin foarte mult la lucrurile lor personale (jucarii, carti, haine etc.), iar parintii ar trebui sa inteleaga acest lucru, sa il respecte si sa ii faca pe copii sa inteleaga si sa respecte si ei aceleasi lucruri. In cazul in care cei doi trebuie sa imparta aceeasi camera, se pot face reguli in ceea ce priveste spatiul personal, lucrurile fiecaruia, delimitari etc., astfel incat sa nu existe neintelegeri. Parintii care isi forteaza copiii sa se joace unul cu celalalt nu reusesc decat sa puna paie pe foc si sa creeze tensiune intre cei doi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Construirea spiritului de echipa

Copiii se lupta pentru iubirea si atentia parintilor, asa ca vad unul in celalalt un rival. Scopul parintilor in aceasta situatie este de a reduce tensiunea dintre ei si de a-i incuraja sa coopereze, sa lucreze impreuna si sa se ajute reciproc. Cea mai buna metoda de a face acest lucru este prin joc. Parintii isi pot provoca copiii la joc si pot alcatui doua echipe: parinti versus copii. Copiii vor avea un scop comun asa ca vor invata sa coopereze. Un joc constructiv este „Mima” pentru ca, in acest fel, copiii pot invata mai multe despre ei si despre limbajul lor corporal.

Kidz.ro iti recomanda mai multe articole despre tine si educatia copiilor tai:

Rivalitatea intre frati: Sindromul copilului mijlociu

7 Legi anti-rasfat pentru copilul tau

Tipuri de parinti: Ce model educational esti pentru copilul tau?

Ne marim familia - Pregateste-ti copilul pentru un nou fratior

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz.ro pentru a primi mai multe informatii despre copiii tai.

Kidz.ro te invita la comentarii: Tu ce metode de atenuare a conflictelor folosesti?

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri