9 August 2021 publicat în Copil 3 share-uri

Excesul de zahar la copii este legat de risc mai mare de carii, obezitate si nu numai. Citeste mai multe despre riscurile consumului crescut de zahar si cateva recomandari.

Zaharul in alimentatia copiilor

Exista doua tipuri de zaharuri: zaharurile naturale si zaharurile rafinate – in special zaharul alb adaugat in produse. Zaharurile naturale se gasesc in special in fructe si produse lactate. Zaharurile rafinate sunt numite si „calorii goale” – adica nu ofera nutrienti. Zaharul procesat nu ofera beneficii nutritive – are rol doar de potentiator de aroma si conservant. Se gaseste in cantitati mari in sucuri, dulciuri, produse de patiserie si de panificatie etc.

Zaharul adaugat nu este doar cel pe care il adaugat in ceai, in prajituri etc. – mare parte din zahar este „ascunsa” in dulciuri, bauturi si alte alimente procesate. Cam tot ce e ultraprocesat contine zahar, mai mult sau mai putin. Zaharul adaugat include orice tip de zaharuri rafinate, ce se adauga in alimente sau bauturi in timpul prepararii sau procesarii. Aceste surse de zahar adaugat includ sirop de porumb cu continut mare de fructoza, concentrat din suc de fructe, melasa etc. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Sursa foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri