Cine sunt copiii cu dislexie?

de Diana Mocanu, director general și fondatoare Editura Gama

Am să încep prin a vă spune o poveste la sfârșitul căreia veți înțelege de ce atât de multe din colecțiile Editurii Gama tratează susținerea primilor pași în deprinderea cititului și, mai nou, sprijinirea copiilor cu dislexie sau cu dificultăți de citire.

Este povestea mai multor copii pe care i-am cunoscut de-a lungul vieții și care împărtășesc atâtea puncte comune, încât experiențele lor aproape că se confundă. De aceea, e o singură poveste, cu un singur erou – mai special decât ați crede. Acest copil, în primii ani de viață, era un copil foarte curios, cu o logică foarte bună, cu o gândire abstractă profundă pentru vârsta lui și, mai ales, un copil dornic de cunoaștere. Părinții lui erau, așadar, convinși că se va descurca de minune la școală. Spre surprinderea tuturor, nu a fost așa.

Sigur, rezolva, în general, corect sarcinile, dar nu cu rapiditatea colegilor lui, așa că nu termina niciodată la timp testele. După câțiva ani de școală, se transformase: devenise un copil apăsat de griji și stresat, un copil-problemă, ultimul din clasă. Dintr-un copil curios, era acum lipsit de interes față de școală.

Părinții au cerut ajutor de specialitate. La întâlnirea cu psihologul, acestui copil i s-a făcut testul de inteligență RAVEN, i s-a cerut să povestească programul unei zile și sa deseneze un copac… Concluziile? IQ peste medie și încredere în sine bine dezvoltată. Părinților li s-a recomandat să nu mai ofere ajutor la teme, dar nu au primit niciun sfat legat de dificultățile de învățare.

Citește continuarea pe www.educatieprivata.ro

Foto fr și main: LightField Studios /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri