Salariile mici, preturile si cheltuielile prea mari iti dau senzatia ca in cateva zile banii de salariu s-au evaporat si tu nu te-ai ales cu nimic de pe urma unei luni de munca. Daca vrei sa profiti de eforturile depuse la serviciu, trebuie sa incepi sa economisesti inteligent pentru tine si familia ta!
Masina- o bataie de cap!

Masina “mica” este o adevarata bataie de cap daca stai intr-un oras aglomerat. Intretinerea ei lunara , spalatul si combustibilul cresc considerabil cheltuielile. Dar daca nu poti sa renunti la masina, poti macar sa nu mai mergi asa des cu ea- cel putin nu in fiecare zi la lucru. Poti sa renunti la serviciile spalatoriilor auto, si sa-ti faci masina sa luceasca cu putin efort personal. In ceea ce priveste combustibilul, investeste intr-o instalatie GPL (pe gaz)- e adevarat ca vei avea mai putin loc in portbagaj, dar nu te va mai ustura buzunarul ca si pana acum.

La cumparaturi


Cand pleci la cumparaturi fa-ti o lista de la care sa nu te abati si care sa cuprinda bunuri de care ai neaparata nevoie. Cel mai bine ar fi sa iti faci cumparaturile pentru toata saptamana urmatoare la hipermarketurile sau la magazinele de tip “cash and carry” de la marginea orasului- astfel vei scuti timp, bani de transport si vei reduce banii pe care ii dai pe bunurile cumparate.

Nu da banii pe alimente sau bunuri care nu-ti vor folosi. Cosmeticele noi le inlocuiesc pe cele vechi care inca nu s-au terminat, iar mancarea in cantitate mare se strica in frigider. Nu te doare sufletul cand vezi atatia bani dusi pe “apa sambetei”?

Bineinteles ca nimeni nu valorifica maruntisul primit deoarece este o suma infima, dar tu ar trebui sa incepi sa il ai in vedere, pentru ca daca tot aduni vei cumpara pana la urma ceva pe acesti banuti. Strange maruntul in buzunarelul special amenajat din portofel.

Trebuie sa stii ca fiecare are limitele lui, cum le aveti si tu si familia ta. Educa-te intai pe tine si apoi pe copii in aceasta privinta- nu orice moft trebuie satisfacut. Invata sa te abtii de la ce nu-ti este necesar, vei vedea ca munca ta de pe o luna intreaga va iesi la iveala prin intermediul banutilor acumulati.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri