26 Decembrie 2011 publicat în Mami 15 share-uri

Trainingul somnului reprezinta un proces prin care copilul este invatat sa doarma si ramana adormit pe timpul noptii. Unii copii par sa dezvolte o rutina de somn rapid si usor. Dar multi altii au probleme inainte de a adormi sau adorm cu mare dificultate daca au fost treziti.

Care sunt optiunile de formare a somnului?

Exista multe moduri de a va invata copilul obiceiurile sanatoase de somn. Care tehnica ar trebui sa o incercati? Asta depinde de cat de comfortabil va simtiti cu strategia de somn si careia copilul va raspunde pozitiv. In timp ce specialistii continua sa dezbata diferitele optiuni de formare a somnului, consecventa pare a fi mai importanta decat metoda. O analiza a 52 de studii ale somnului, folosind metode diferite, publicata in revista „ Sleep”, a descoperit ca aproape toate tehnicile sunt eficiente daca sunt aplicate constant. Alegeti o metoda comfortabila , cu care va puteti obisnui si pe care copilul sa o poata urma cu usurinta; cu siguranta va functiona.

Plansul

Cele mai multe metode urmeaza una dintre cele doua abordari de baza:

Aceste metode spun ca este bine sa lasati copilul sa planga, insa nu sustin sa ii permiteti sa planga la nesfarsit. De obicei, aceste metode sugereaza sa puneti copilul in pat cat este inca treaz si sa ii permiteti perioade scurte de plans de consolare, fara a-l ridica insa din pat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Leagăn pentru toată copilăria Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Cea mai cunoscuta metoda este cea dezvoltata de catre medicul pediatru Richard Ferber, director al Centrului pentru tulburarile de somn de la Spitalul de Copii din Boston. Ferber sustine ca in scopul de a adormi singuri si pe durata intregii nopti, copii trebuie invatati sa fie calmi. Acesta considera ca puteti invata copilul sa se calmeze, lasandu-l sa planga pentru perioade de timp scurte.

Citeste articolul integral "Somnul Bebelusului - elemente de baza" pe Psiholife.ro

Autor: Traducere si adaptare Psiholog Andra Iulia Tabara
Institut: www.terapiam.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri