Miscarea nationala „Si eu traiesc sanatos! - SETS”, initiata de Fundatia PRAIS, va propune studiul recent aparut in jurnalul online al Bibliotecii Publice de Stiinta (PLOS) din SUA si reluat de publicatia ScienceDaily, care afirma ca obezitatea infantila poate fi de acum prevazuta inca de la nastere.

Cu ajutorul masurarii total necostisitoare a unor factori socio-metabolici de risc foarte simplu de accesat, cercetatorii au descoperit ca in 80% din cele peste 4.000 de cazuri analizate s-a putut face o estimare corecta asupra riscului obezitatii infantile. Formula s-a dovedit corecta, nu doar in cohorta finlandeza initiala, dar si in testele suplimentare ulterioare care au utilizat date din studii efectuate in Italia si Statele Unite.

„Odata ce un copil devine obez, este dificil pentru el sa piarda din greutate, astfel incat prevenirea este cea mai buna strategie si trebuie sa inceapa cat mai curand posibil", a declarat profesorul Philippe Froguel, de la Scoala de Sanatate Publica a Imperial College din Londra, citat de publicatia ScienceDaily. El considera ca este esential ca demersul educativ si de informare sa se realizeze la nivelul parintilor, care sunt cei mai in masura sa constientizeze pericolele generate de excesul de hrana si sa ia initiativa pentru a asigura obiceiuri nutritionale sanatoase copiilor lor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri