Ce analize de laborator se recomanda femeii gravide? Citeste acest articol si afla mai multe informatii interesante.

Ce analize sunt recomandate femeii gravide ?

In afara evaluarii starii de sanatate generala pe care o va face medicul de familie, se recomanda efectuarea urmatoarelor teste de laborator:

1.serologie Toxoplasma

2.serologie Rubeola

3.serologie Sifilis

4.testare HIV

5. dozare anticorpi pentru hepatita virala tip C

6.dozare AG.Hbs, pentru hepatita virala tip B

Facultativ, se pot determina markerii serologici pentru virusul herpetic, virusul Ebstein-Bar, Citomegalovirus, Parvovirus B19.

Aceste determinari se realizeaza din cauza riscului de malformatii congenitale la fat ; Rubeola dezvoltata in primele luni de sarcina , poate produce la fat malformatii cardiaca, surditate, cataracta congenitala .

Sifilisul , produce imbolnavirea fatului si leziuni diverse, care pot imbraca o gravitate deosebita; leziunile pot fi prezente de la nastere ( secretie nazala caracteristica, leziuni buloase in palme si talpi , eroziuni perianale, anemie hemolitica, afectare hepatica si splenica, etc.) sau devin evidente tardiv ( anomalii dentare, surditate, afectare oculara, modificari osoase).

Citomegalovirusul este raspunzator de aparitia de petesii ,purpura ( mici pete rosii-violacee, persistente), diverse eruptii cutanate veziculoase sau papulo-nodulare.

Parvovirusul B19, este agentul afectiunii numita “eritema infectiosum”; expunerea femei gravide in primele doua trimestre de sarcina poate antrena chiar moarte fetala; din fericire, un procent mare de femei au expunere anterioara la acest agent astfel ca sunt protejate imunologic in momentul sarcinii.

Prezenta hepatitei B sau C, ori infectia HIV la mama, presupun risc dublu, atat din punct de vedere al evolutiei sarcinii cat si al evolutiei fatului.

Nu trebuie decat sa va prezentati la un laborator si sa vi se faca aceste determinari.O procedura simpla care va scuteste de multe neplaceri!

CE POTI OBSERVA LA BEBELUSUL NOU-NASCUT SI NU TREBUIE SA TE SPERIE?

*

pielea se descuameaza fin , in lamele

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri