Sarcina reprezinta o perioada foarte delicata atat pentru viitoarea mama cat si pentru copilul in dezvoltare.

Fatul este foarte sensibil la orice variatie a mediului intern, ca atare orice reactie a organimsului mamei determina un raspuns din partea fatului. Chiar si hormonii de stres il pot afecta daca mama gravida este stresata, nervoasa etc. Aceasta pentru ca sangele mamei trece si in vasele de dezvoltare ale copilului, celulele embrionare fiind puternic influentate de ceea ce se gaseste in sangele mamicii. Sunt doar cateva substante care nu trec de bariera placentara ce functioneaza ca un filtru selectiv.

Astfel, am putea spune ca orice afectiune, orice aliment ingerat, orice tratament si starile psihice influenteaza dezvoltarea fatului.

De aceea gravida trebuie sa fie protejata de toti membrii familiei, protejata de noxe, de stres, ajutata cu o atmosfera calda si hranita corespunzator. Nicio gravida nu trebuie sa se gandeasca la silueta in timpul sarcinii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Sunt insa unele afectiuni care produc malformatii grave la copil, unele dintre acestea incompatibile cu viata.

Boli care determina interzicerea prin lege a sarcinii

Unele boli sunt atat de grave incat legea a interzis femeilor cu aceste afectiuni sa conceapa un copil. Lista bolilor poate varia de la o tara la alta, fiind reprezentata de afectiuni ale inimii, diabetul avansat, sifilisul, tuberculoza, unele boli renale si unele afectiuni genetice grave. In tot cazul, femeile care sufera de aceste afectiuni sunt anuntate de medicii supraveghetori ca nu au voie sa conceapa un copil, avortul fiind unica indicatie in cazul unei sarcini.

Afectiunile bacteriene care trebuie evitate in sarcina

Aceste afectiuni determina malformatii grave la copil si unele pot pune in pericol chiar si viata gravidei:

- Dizenteria si unele infectii intestinale puternice;
- Febra tifoida;
- Toxiinfectii alimentare;
- Tusea convulsiva;
- Pneumoniile;
- Scarlatina;
- Infectii sistemice

Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală Campania “Donăm Sânge Împreună”, inițiată de Hotel Sheraton București a strâns peste 300 litri de sânge de la lansare și pregătește un nou maraton de donare pe 19 aprilie. Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare

Aceste afectiuni pot fi evitate prin cateva masuri importante:

- Spalarea mainilor inaintea oricarei mese, chiar si inainte de a manca un biscuite. Puteti folosi lotiunile dezinfectante care nu necesita clatire.
- Evitarea zonelor aglomerate, mijloacelor de transport in comun, spectacole, iesiri cu prietenii etc. Aceasta pentru ca intotdeauna acolo unde sunt multi omaeni, riscul de infectare este foarte mare.
- Membrii familiei trebuie sa evite sa vin acasa cu diverse afectiuni, de exemplu cu o gripa. Pentru aceasta vor folosi masti cu filtru special cerute de la farmacie (nu mastile simplu folosite de stomatolog de exemplu) pentru a nu infecta restul membrilor familiei.
- Gravida va evita orice contact cu o persoana despre care stie ca prezinta o afectiune contagioasa.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri