Despre sanatatea noastra s-au spus multe vorbe, unele dintre ele adevarate, altele doar mituri. Insa unele mituri par atat de verosimie incat avem tendinta de a ne ghida unele obiceiuri dupa ele. Va propunem sa discutam despre cateva din aceste mituri, iar daca mai stiti si altele ni le puteti comunica in rubrica de comentarii din subsolul articolului, putand dezbate astfel pe seama lor.

Produsele de detoxifiere a colonului si clismele

Sa lamurim putin notiunea de colon, flora intestinala, materii fecale si... detoxifiere colonica. Colonul prezinta o flora speciala (adica bacterii care ne ajuta in digestie si obtinerea fecalelor, in producerea unor vitamine ca B12 etc., bacterii cu efecte benefice asupra sanatatii noastre). Alimentele sunt digerate si din ele se absoarbe tot ceea ce este compatibil cu organismul nostru, restul eliminandu-se prin fecale. Anumite probleme ca diareea sau constipatia perturba functiile si echilibrul acestei flore intestinale, dar daca se consuma cu regularitate iaurturi si cereale se revine la normal (cu exceptia cazurilor grave cand trebuie sa va prezentati la medic). Colonul mai are si o mucoasa prin intermediul careia absoarbe restul nutrientilor utili organismului care au fost “ratati” in absorbtia din intestinul subtire, dar mai absoarbe si apa si in functie de aceasta absorbtie rezulta si consistenta scaunului. Acum sa lamurim cate ceva despre intoxicatia colonica si “lipirea” materiilor fecale de mucoasa colonului caruia ii inhiba functia – nu exista asa ceva, materiile fecale nu adera de mucoasa colonica, iar toxinele care se pot acumula sunt strans legate de flora colonica si echilibrul ei, care la randul ei este legata de alimentatie. Concluzionand, acele produse care spun ca detoxifica organismul eliminand toxinele din colon nu prea au efect real, la fel si o serie de clisme cu tot felul de produse ciudate, printre care am auzit chiar si de ciocolata. Nu, clismele sunt indicate de medici si se efectueaza in general in privirea pregatririi pentru unele analize speciale pentru colon, dar nu pentru detoxifierea organismului... Si ca tot am deschis acest subiect, trebuie sa stiti ca medicii avertizeaza ca aceste produse pot fi chiar periculoase, deosebit de iritante, putand perturba digestia si putand provoca chiar rani, infectii, perforatii si sangerari ale mucoasei colonice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Este sanatos sa inclocuiesti zaharul cu zaharina si benefic pentru silueta

Sanatos este sa reduci consumul de zahar. Zaharina si inlocuitorii de zahar sunt optiuni sanatoase pentru persoanele care sufera de anumit boli, spre exemplu diabet. In rest beneficiile zaharurilor artificiale sunt mai mult un mit. Daca ingerati inlocuitorii de zahar care au totusi un gust dulce, organismul intelege ca va avea parte de zahar pe care urmeaza sa il absoarba la nivel intestinal. Astfel se pregateste pentru glucide, secretand o cantitate mare de insulina. Din pacate zaharul nu ajunge (a fost “pacalit”) iar insulina va actiona in sens invers scopului de a slabi, adica va favoriza cresterea depozitelor adipoase. Concluzionand, inlocuitorii de zahar se folosesc de nevoie de catre pacientii cu anumite boli, nefiind benefici pentru restul. Mai mult, acesti inlocuitori de zahar au chiar efecte nocive asupra organismului si va invit sa cititi in acest sens articolul: “Ce ar trebui sa stii despre produsele “fara zahar””.

Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   De Paște bucură-te de zile însorite, relaxare și shopping la ParkLake! O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri