8 Iulie 2013 publicat în Copil 7 share-uri

Anemia este o boala des intalnita in randul copiilor si se manifesta prin scaderea numarului de globule rosii din sange, cand acestea nu mai transporta suficient oxigen la tesuturi. Anemia este cauzata, in special, de insuficienta fierului din alimentatie. Va prezentam in continuare simptomele anemiei si o serie de alimente bogate in fier care ajuta la combaterea anemiei.

Anemia este o boala des intalnita in randul copiilor si se manifesta prin scaderea numarului de globule rosii din sange, cand acestea nu mai transporta suficient oxigen la tesuturi. Anemia este cauzata, in special, de insuficienta fierului din alimentatie, dar si de pierderi de sange si de lipsa vitaminei B 12.

Care sunt simptomele anemiei?

Simptomele anemiei pot fi confundate adesea cu alte patologii, fapt ce conduce la o descoperire tarzie a bolii. Simptomele constau in:
• Batai rapide ale inimii
• Scaderea poftei de mancare
• Oboseala acuta
• Iritabilitate
• Paloarea pielii si a mucoaselor
• Incetinirea cresterii parului si caderea acestuia
• Sangerari gingivale si nazale
• Respiratie ingreunata

Rolurile fierului in organism:

Fierul este un element indispensabil organismului viu, asigurand buna dezvoltare si functionare a acestuia. Fierul se gaseste in organism in structura hemoglobinei si a mioglobinei si are numeroase functii: are actiune antioxidanta, transporta oxigenul catre tesuturi, are rol energetic, existand in compozitia unor enzime.

Pentru a preveni si a combate anemia, exista o serie de alimente bogate in fier, pe care copiii ar trebui sa le consume cu regularitate, fie proaspete, fie preparate dupa diverse retete. Aceste alimente vor ajuta copilul sa aiba un stil de viata sanatos si armonios.

Iata, in continuare, o serie de alimente bogate in fier care va vor ajuta sa combateti anemia copilului dumneavoastra (anemie feripriva), precum si alte afectiuni care ar putea aparea de-a lungul timpului.

Iti recomandam sa citesti si:

11 Tratamente naturiste pentru anemia la copii

Foto@Depositphotos


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri