21 Octombrie 2009 publicat în Mami 1 share-uri

Secretia vaginala reprezinta un marker veritabil al sanatatii genitale feminine. Astfel orice femeie ar trebui sa isi analizeze in mod constant, zilnic, secretia vaginala, cel mai usor fiind prin utilizarea protej-slipurilor. In functie de modificarile acestei secretii femeia poate constata ca sufera o afectiune genitala si chiar poate orienta diagnosticul alaturi de medic in functie de caracteristicile principale ale secretiei vaginale.

6. Chlamydiaza

Chlamydiaza este o boala cu transmitere sexuala care de multe ori prezinta o simptomatologie discreta, fiind supranumita si “boala tacuta”. Ca simptomatologie femeile pot sesiza: cervicita, sindrom uretral acut, perihepatita, infertilitate, salpingita (anexita) sau o boala inflamatorie pelvina. Oricum simptomatologia este nespecifica si uneori ignorata de femei. Femeile mai pot simti: dureri abdominale, secretii purulente, dureri pelvine, febra, disconfort urinar etc. In cazuri mai avansate femeia resimte dureri in abdomen, sangerari in timpul si dupa actul sexual, senzatie de arsura la urinare si sangerari intermenstruale. Modificari ale secretiei vaginale constau in: aceasta devine mai abundenta, cu aspect muco-purulent, secretia endocervicala este galbena sau verde, mucoasa endocervixului (cervix inseamna colul uterin) este friabila si sangereaza usor la atingere, astfel ca pe tamponul introdus in canalul cervical pentru prelevarea de secretii se poate evidentia sange proaspat, mirosul este foarte neplacut, greu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

7. Sifilis

Sifilisul este o boala venerica, infecto-contagioasa, cauzata de infectia cu Treponema Pallidum. Din pacate aceasta boala nu debuteaza spectaculos, avand o evolutie grava, dar lenta, pe parcursul a 10-15 ani, tarziu sesizabila de pacient. In prima faza apare in zona genitala un fel de buba, ulcerata la mijloc, cu marginile mai umflate putin si indurate (tari, dure), insa nedureroasa decat la traumatisme sau daca se infecteaza, cum prea rar se intampla. Astfel respectiva buba nu doare si pacientul o neglijeaza o vreme, ca apoi sa uite ca a avut-o fiindca ea trece de la sine dupa aproximativ trei saptamani, urmand sa se instaleze sifilisul secundar. Simptomele acestei boli la femei sunt discrete si pot fi usor confundate cu o infectie urinara. Apar semne precum usturime la urinare, prurit, scurgeri vaginale anormale cu diferite modificari nespecifice, sangerari vaginale anormale, dureri pelvine, durere la contact sexual, febra si stare generala de oboseala.

8. Herpesul genital

Herpesul genital este o infectie virala, cronica, afectiune care cel putin pentru moment nu are tratament, ramanand pe viata. Exista mai multe tipuri de herpes, insa doua dintre ele sunt foarte larg raspandite: HSV1 = herpes simplex virus 1, herpesul buzelor si HVS2 = herpes simplex virus 2, herpesul genital. Aceste virusuri au o caracteristica foarte importanta si anume ca pot trai in organism in stare latenta foarte mult timp. Virusul se activeaza si reactiveaza in cazul in care organismul este slabit, dar poate fi prezent fara a se manifesta, situatie in care purtatorul poate transmite virusul mai multor persoane fara a sti ca el insusi este contaminat. Simptomatologia in perioada de latenta este arpoape inexistenta, sau daca exista, nu este evidenta. Pot aparea simptome asemanatoare racelii sau gripei: dureri de cap sau de spate, temperatura usor crescuta, dureri si arsuri in zonele genitale sau la urinat, furnicaturi sau senzatie "de cald" in zonele genitale, oricum simptome nespecifice care trec repede si in peste 95% din cazuri sunt ignorate de pacient.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri