28 Mai 2012 publicat în Copil 52 share-uri

Primele 36 de luni din viata unui copil sunt cruciale pentru dezvoltarea lui fizica si intelectuala iar alimentatia are un rol foarte important. Afla care sunt alimentele care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia micutului tau!

Este destul de dificil de introdus in alimentatia unui copil cerealele integrale dar trebuie sa va folositi de cateva trucuri care ar putea da roade. Unul din ele sa cumparati niste cereale care se inmoaie foarte rapid in lapte sau suc proaspat de fructe si sa adaugati o ligurita de miere sau fructe (bananele sunt cele mai bune pentru ca sunt dulci).

De asemenea, mai puteti folosi paine facuta din grau integral si sa ii serviti celui mic sandviciuri.

Carnea slaba

Carnea contine proteine si minerale esentiale care ajuta organismul sa functioneze normal si sa stimuleze activitatea cerebrala. Introduce-ti in alimentatia copilului pieptul de pui, carnea de vita sau cea de curcan.

Lapte si iaurt

Laptele si iaurtul sunt doua alimente care asigura necesarul de proteine si vitamine care ajuta de dezvoltarea tesutului nervos, a neurotransmitatorilor si care stimuleaza si ii ofera energie creierului. Potrivit cercetatorilor, doza zilnica recomandata de lapte pentru ca organismul sa functioneze asa cum trebuie este de 3 pahare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Kidz iti recomanda mai multe articole despre copii:

Alimente care dezvolta intelectul copilului tau

Alimente interzise bebelusului

Reguli in alimentatia sugarului

Probleme in nutritia copiilor mici si sugarilor

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri