30 Noiembrie 2011 publicat în Copil 18 share-uri

Atunci cand vorbim despre post marea majoritate dintre noi ne gandim doar la postul alimentar, la preparate fara ingrediente animale sau, mai rau, la o perioada in care nu mai mancam “bunatati”. Insa postul nu reprezinta doar masuri in privinta alimentatiei, cat si masuri spirituale.

Postul negru la copil

Postul negru este complet interzis copiilor si dupa multi specialisti ar trebui sa fie interzis si adultilor. Stomacul secreta suc gastric si este influentat de un ritm hormonal, astfel hormonii influenteaza alimentatia, dar si invers. Privarea de alimente pe o zi ii poate cauza copilului probleme de sanatate importante.

Postul spiritual

Postul spiritual este indicat tuturor oamenilor, indiferent de varsta, chiar si copiiilor mici in masura in care pot intelege. Spre exemplu invatati copiii sa nu “dea la rai” nici macar in gan, sa spuna rugaciuni (eventual rugaciuni special create pentru copii), sa faca o fapta buna in fiecare zi, sa nu tipe, sa nu vorbeasca urat sau sa jigneasca, sa aiba un comportament “curat”.

Desigur, parintele trebuie sa fie si el un exemplu spiritual pentru copilul sau, sa nu uitam totusi ca cea mai importanta metoda de invatare a copilului este prin copiere.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

Kidz iti recomanda si alte articole despre alimentatia copilului:

10 Cele mai comune greseli in alimentatia copilului

Alimente contraindicate copilului tau

Meniu sanatos pentru copii, de Sarbatori

Decalogul parintilor: Cele 10 Reguli de Aur in alimentatia copilului

Atentie: Ce nu stiati despre alimentatia copilului vostru

Alimente care dezvolta intelectul copilului tau

Alimente care nu trebuie sa lipseasca din meniul copilului tau

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii depre copil si viata de mamica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri